About your frame

Een José Alvarez montuur is het resultaat van 60 jaar ervaring in design en eyewear. Daar waar de brillenwereld wordt overspoeld door keuzes zonder transparantie over de oorsprong en de kwaliteit, is het anders voor deze keuze. Een Alvarez bril wordt geproduceerd in bestudeerde en zeer gelimiteerde series: er bestaan maar tussen de 50 en 100 identieke stuks.  Het is ook het resultaat van meer dan 300 manuele stappen in het productie proces.

materialen

Het acetaat is afkomstig uit Italië van een exclusief assortiment "organische" acetaat vanwege het zeer lage gehalte aan solventen. Het metaal is een legering van titanium en roestvrij staal afkomstig uit Europa. Na het temperen van het metaal ontwikkeld deze een bijna kristallijne eigenschap die de flexibiliteit en finesse van uw montuur mogelijk maakt. Sommige modellen, waaronder misschien die van jou, bevatten 95% puur magnesium, 2,5 keer lichter dan titanium.

 

GEWICHT

We noteren graag het gewicht van onze monturen in de binnenkant van de veren, het is dan ook uitzonderlijk laag. De gebruikte materialen zijn uitgekozen en uitgewerkt om geen enkel overbodig gewicht te behouden. De lichtheid van een bril is een sleutelfactor voor het draagcomfort.

 

ergonomie

Ergonomie is een tweede sleutelfactor voor een buitengewoon montuur. Het speelt zich allemaal in de details: ontwerpdetails, details in het productie proces en natuurlijk ook in de mogelijkheid voor de opticiens om onze brillen volledig aan te passen aan de ergonomie van de drager.